Українці скоротили споживання молока, м’яса та яєць

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.
«Українські ціни на продукти харчування, на такі, як молоко, м’ясо, яйця, м’ясо птиці і м’ясо великої рогатої худоби трохи вище, ніж у європейців. Тому об’єктивно скорочується ринок, він фізично зменшується, тому що в країні падає річне споживання м’яса на душу населення. А обсяги споживання хліба і картоплі зростає.
Крім усього іншого, в зв’язку з пандемією в Україні на початку року різко впав попит на м’ясо і молоко, і деякі підприємства громадського харчування просто пішли з ринку, і сталася ситуація, коли автоматично почали падати ціни на ці продукти харчування», — пояснив експерт.
О.Пендзин додав, що одночасно зі зниженням купівельної спроможності українців зростає інфляція і ціни на продукти.
«При інфляції приблизно 4% ціна на м’ясо і молоко в Україні зросла на 3% за рік. Ви ж розумієте, що у виробника при такій інфляції значно зросли витрати.
В цілому, те, що відбувається з падінням виробництва м’яса, молока, яєць в Україні це наслідок падіння купівельної спроможності населення», — зазначив економіст.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*