Запобігти та передбачити

В місті Білгород-Дністровському та районі проводяться заходи щодо профілактики та недопущення коронавірусу.
Місто
З початку тижня з метою протидії розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, в місті Білгороді-Дністровському розпочато роботи з дезінфекції зупинкових комплексів вздовж основних маршрутів міського громадського транспорту.
Міським центром «Благоустрій» щоденно проводитиметься обробка зупинкових комплексів дезсасобами, придбаними у спеціалізованих організацій. Слід зазначити, що на території міста налічується близько 137 зупинкових комплексів та карманів громадського транспорту, з яких 94 потребують обробки.
Район
На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто актуальне на сьогоднішній день питання по визначенню місць ізоляції та обсервації на території району. Ці пункти передбачаються для певних категорій громадян, у разі виявлення у них підозри захворювання, для здійснення медичного нагляду за ними.
Керівником району Ганною Яцишеною було запропоновано провести комісійне обстеження об’єктів, визначених, як пункти обсервації та ізоляції, і доручити організацію діяльності робочої комісії завідувачу сектору оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Михайлу Лаврику.
Слід наголосити, що місця для обсервації та ізоляції мають відповідати переліку норм, таких, наприклад, як місце знаходження поза межами населених пунктів, наявність необхідних комунікацій, пожежна безпека тощо.
Значну увагу з боку керівництва райдержадміністрації буде приділено облаштуванню таких місць, а також приміщень для медперсоналу, на пункті пропуску «Старокозаче», оскільки саме прикордонна зона потребує більш пильного підходу до безпеки самих прикордонників та осіб, що перетинають кордон.

Ніна Зайко

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*